Αναζητηση

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τζαμπορέτο Ενωματαρχών – Υπενωματαρχών Επαρχιακής Εφορείας Αμμοχώστου 27-28/11/2010


Το Τζαπορέτο Ενωμοταρχών ξεκίνησε στο 112ο Σύστημα Δερύνειας, αρχικά στήσαμε τα αντίσκηνα  μας και λίγο αργότερα χωριστήκαμε σε Ενωμοτίες με Προσκόπους από όλα τα Συστήματα.

Αφού είχε γίνει αυτό παίξαμε το παιχνίδι γνωριμίας έτσι ώστε να μάθουμε τα ονόματα των μελών της ενωμοτίας, όλες οι ενωμοτίες είχαν τουλάχιστο 1 ή 2 μέλη κάθε  Συστήματος. Τα Συστήματα τα οποία έλαβαν μέρος στο Τζαπορέτο Ενωμοταρχών ήταν το 112ο Σ. Ν/Π Δερύνειας, 291ον Α/Π Παραλιμνίου, το 123ον Σ/Π Λύσης, 21ον Ν/Π Παραλιμνίου και το δικό μας 30ον Σ/Π Αμμοχώστου.

Όταν μπήκαμε μέσα στην Ομάδα της  Δερύνειας όλοι μας νιώσαμε λίγο αμήχανα αλλά παρόλα αυτά κάναμε εκπαίδευση για τον ρόλο τον  Ενωμοταρχών και μετά από αυτό κάναμε ψηφοφορία ποίος θα ήταν ο Ενωμοτάρχης και Υπενωμοτάρχης της κάθε ενωμοτίας όπου χωριστήκαμε.  Όταν τέλειωσε κι αυτό κάναμε ένα διάλειμμα και παίξαμε το παιχνίδι με τους πύργους μετά από αυτό το παιχνίδι στο οποίο οι Ενωμοτίες συνεργάστηκαν νιώσαμε πιο βολικά και μιλούσαμε πιο άνετα μεταξύ μας. Μπήκαμε ξανά μέσα κι ήρθε ο Έφορος Παντελής και μας είχε κάνει εκπαίδευση στο τι είναι ένας σωστός Ενωμοτάρχης.

Αργότερα το βράδυ η κάθε Ενωμοτία συνεργάστηκε έτσι ώστε  να μαγειρέψει και να διακοσμήσει το πιάτο της. Το ψήσιμο φαγητού έφερε  της Ενωμοτίες πιο κοντά, καθαρίσαμε και ετοιμαστήκαμε για το camp-fire, το κάθε Σύστημα ετοίμασε θεατράκια και τραγούδια και όλοι μαζευτήκαμε  γύρω από την φωτιά με κέφι και ενθουσιασμό. Το βράδυ εκείνο έληξε με το Συμβούλιο Ενωμοταρχών  ενώ οι υπόλοιποι πρόσκοποι κοιμήθηκαν.

Το επόμενο πρωινό  η ενωμοτία υπηρεσίας ετοίμασε το πρόγευμα, φάγαμε και κάναμε την Έπαρση.  Αμέσως μετά παίξαμε ένα παιχνίδι στο οποίο άρεσε σε όλους μας και μετά αρχήσαμε να κάνουμε χειροτενίες και κόμπους. Αφού είχαμε τελειώσει κι αυτά συνεχίσαμε με εκπαίδευση ,τι σημάνει Ενωμοτία και πως λειτουργεί.
Όταν τελείωσε κι αυτό κάναμε Υποστολή Σημαίας και αρχίσαμε να βάζουμε τα πράγματα μας μέσα στο λεωφορείο, αποχαιρετιστήκαμε ευχόμενοι  να ξανά βρεθούμε.
Μέσα σε αυτό το διήμερο μάθαμε πώς ενεργή ένας σωστός ενωμοτάρχης, πώς εργάζεται μία ενωμοτία και τι σημαίνει η λέξη <<ΕΝΩΜΟΤΙΑ>> .

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ
ΕΝΩΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΓΡΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου